خیلی کم پیش می آید به مهمانی رفته باشید و غذایشان خورشت بامیه باشد. علت آن هم این است که از تأثیر شگفت انگیز بامیه برای سلامتی انسان غافل هستند . بامیه گیاه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص این گیاه ارزشمند را برایتان جمع اوری کرده ایم
چگونه بامیه خوب را تشخیص بدهیم؟
اگرچه استفادهی موضعی از بامیه فواید زیادی دارد، اما نمیتوانیم از فواید خوراکی آن غافل باشیم. اغلب ما در پاسخ به این سوال که چگونه بامیهی خوب را تشخیص میدهید، چیزی برای گفتن نداریم. در ادامه یک راهنمای عالی میبینید که کمکتان میکند فرآیند انتخاب بامیه را بهتر درک کنید.
۱. بامیههای کوچکتر – همیشه به دنبال بامیههای کوچک باشید زیرا آنها تردتر هستند و در مقایسه با بامیههای بزرگ که سفت و زمخت هستند، طعم بهتری دارند.
۲. رنگ روشن- به دنبال بامیههایی باشید که رنگشان روشن و سبز است ممکن است بامیهای پیدا کنید که رنگ کبود یا قرمز تیره دارند. این نوع هم برای آشپزی استفاده میشود اما نوع سبز آن به وفور استفاده میشود.
۳. پوستهای سالم و بدون لکه- هنگام انتخاب بامیه، دنبال انواع سالم و بدون لکه آن باشید. چنین بامیهای تازه است و از درون خراب نشدهاست
۴. سفتی- سفتی بامیه را چک کنید. هرچند بامیههای کوچکتر اصولا ترد هستند، اما نباید خیلی نرم باشند.
خاصیت درمانی بامیه
مفید برای دیابتی ها
فیبر موجود در بامیه، نمایه گلایسمی پایینی به آن می دهد، یعنی به سرعت قند خون را بالا نمی برد. بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش داده و به حفظ قند خون کمک می کند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
تاثیر بامیه در دفع سموم
این سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوق العاده ای به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی می کند.
پیشگیری از یبوست با بامیه
یکی از عوارض رژیم های کاهش وزن ابتلا به یبوست است که مصرف بامیه هم مانع یبوست می شود و هم به روند کاهش وزن کمک می کند.بسیاری از متخصصان معتقدند که بیشتر بیماری ها از روده آغاز می شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماری هایی از قبیل:بواسیر و دیورتیکولیت را به شدت کاهش می دهد.
بامیه مقوی و خونساز است!
اسیدفولیک موجود در بامیه باعث كاهش هموسیستئین خون (ماده مسدود کننده رگ های خونی) میشود و میتواند در خونسازی موثر باشد. درواقع افرادی که دچار کم خونی هستند باید حتما بامیه مصرف کنند. در مجموع بامیه به علت دارا بودن مواد مغذی و فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری های قلبی می شود.
مفید برای فشار خون بالا
مصرف بامیه به جهت داشتن پتاسیم و منیزیم در بیماران مبتلا به فشارخون بالا می تواند اثر کمک کننده داشته باشد. همچنین می تواند برای پیشگیری از فشارخون بالای دوره بارداری (پره اکلامپسی و اکلامپسی) و گرفتگی عضلات طی دوران بارداری مفید باشد.
نکته مهم
برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم های هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید، یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود، ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید.
بامیه و جلوگیری از پوکی استخوان
کلسیم موجود در بامیه نیز می تواند برای جلوگیری از پوکی استخوان موثر باشد.فیبر موجود در بامیه بر باکتری های مفید روده موثر است.استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری های کلیه توصیه نمی شود
چاقی
با مصرف منظم بامیه، به صورت خام یا پخته، میتوانید به میزان زیادی جلوی چاقی را بگیرید. چاقی لزوما به دلیل مصرف غذاهای چرب و پرکالری نیست. کمبود مواد مغذی نیز میتواند باعث بروز چاقی شود.
کلسترول
این سبزی جذب کمتر کلسترول را تضمین میکند و به این ترتیب از بیماریهای قلبی و کسالت که به دلیل وجود کلسترول در خون است جلوگیری میکند. مادهی اصلی که در بدن باعث بروز چاقی و بیماریهای قلبی میشود، کلسترول است
بامیه را چگونه مصرف کنیم؟
الف) خام
بامیه خام در تهیه سالاد با سایر محصولات گیاهی مثل نخودفرنگی، هویج، کاهو، خیار، کلم، گوجهفرنگی، پیاز و… مصرف میشود. بامیههایی که برای سالاد انتخاب میشوند بهتر است ریز و به طول 3-2 سانتیمتر و از انواع بدون کرک باشند.
ب) پخته
بامیه تازه را با سایر سبزی ها به خصوص بادمجان، کدو، گوجه فرنگی، نخودفرنگی، لوبیا، هویج و سیبزمینی پخته یا بهصورت خورش با برنج مصرف کرده یا به عنوان تزیین اطراف دیس غذاهای گوشتی سرو می کنند.
مضرات بامیه:
بامیه به هیچ عنوان مضر نیست، اما برای اشخاصی که سرد مزاج هستند خیلی مناسب به نظر نمی رسد. اگر این اشخاص بخواهند بامیه بخورند بهتر است آن را همراه با ادویه های گرم مانند دارچین یا زنجبیل میل کنند.
البته بامیه در بعضی افراد ممکن است سوءهاضمه یا حالت تهوع هم به وجود آورد. بعضی ها هم از ازدیاد تعریق پس از خوردن بامیه و تخم آن شکایت می کنند. فراموش نکنید استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری های کلیوی توصیه نمی شود
مفیدبودواقعا
عالی بود